Söndagsreceptet – grillad zucchini med fetaost

Ett krus inlagda oliver i kylen kan rädda många middagar Grillad zucchini med tomat och fetaost

Idag är det söndag och jag vet att ni vill ha ett nytt vegetariskt recept att laga i veckan. Det ska ni också få och idag blir det ett väldigt enkelt sådant. För visst är det himla skönt med middagar som går att slänga ihop på en kvart, inte minst en stressig vardagkväll när man är hungrig och magen (och kanske barnen) skriker efter mat?

Så alla ni som sitter och planerar veckans matsedel och snart ska ge er ut på storhandling eller som kanske skippar köandet och släpandet och istället klickar hem handlingen från någon bra mataffär på nätet (himla fiffigt det där) – här kommer tips på en enkel vardagsmiddag som går att få ihop på ett kick!

ZUCCHINI MED FETAOST OCH COUSCOUS (ca 4 port)

Ingredienser:

3 zucchini
en ask körsbärstomater (eller 2-3 stora tomater)
300 g fetaost
1-2 tsk torkad mynta
olivolja
oliver
3 dl fullkornscouscous (okokt)

Gör såhär:

Tillaga couscousen enligt instruktionerna på paketet. Jag brukar krydda vattnet med lite örtsalt för att ge couscousen smak. Dela dina zucchinis på mitten och skär sedan i centimetertjocka skivor. Hetta upp en grillpanna och stek zucchiniskivorna tills de blir mjuka och har fått vackra ränder och god grillsmak. Halvera under tiden körsbärstomaterna och tärna fetaosten. Lägg upp zucchiniskivorna på ett fat, sprid ut tomathalvorna, toppa med fetaost och smula över ungefär en tesked torkad mynta. Dra några tag med pepparkvarnen och ringla över lite olivolja. Servera med couscousen och några goda oliver. Om du känner att du har tid över kan du också svänga ihop en hummus –  det passar jättebra till!

Enkel vardagsrätt med couscous och zucchini

 Vi hade en mogen avokado hemma som behövde ätas upp så den fick också vara med på tallriken.

Servera med goda oliver

Annonser